5 punten die u moet weten over het nieuwe design van het WoningDossier

Bent u op vrijdag 27 juli gestart met het openen van het OSRE WoningDossier? Dan heeft u, als één van de eersten, kennisgemaakt met het nieuwe gezicht van het WoningDossier. Benieuwd hoe het nieuwe design eruit ziet en hoe het is ontstaan? Onze Front-end developer Ruben geeft 5 punten die u niet mag missen en vertelt hoe het designproces is opgezet en verlopen. 

projecten_overzicht

Dit zijn de 5 punten die u niet mag missen over het nieuwe design:
Een design dat zorgt voor meer focus op de content en nadruk legt op het uitvoeren van taken, zoals het beheren, controleren en toewijzen van kandidaten. Samen met de release van het nieuwe platform, waarin een technische basis is gelegd voor nieuwe functies en tools, hebben we een nieuwe look & feel gecreëerd die klaar is voor de toekomst. Het nieuwe design kent een moderne stijl met heldere kleuren en duidelijke buttons en labels. Deze punten zorgen voor consistentie en rust. Maar naast een aantrekkelijk beeld is er ook gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van het product. Dit zijn de vijf punten die het gebruik van het WoningDossier vereenvoudigen:

  1. De menu-indeling is aangepast zodat u gemakkelijk en snel kunt navigeren.
  2. De pagina-opbouw is vernieuwd, waardoor meer informatie overzichtelijk kan worden gepresenteerd.
  3. Het is eenvoudiger te zoeken en te filteren.
  4. De featured card is toegevoegd; een kaart die direct een duidelijk overzicht geeft van de belangrijkste informatie van een kandidaat.   kandidaat
  5. Daarnaast is het nieuwe design een cadeautje voor het oog met mooie en originele illustraties én een Easter egg loginscherm. Wat het Easter egg loginscherm is? U ziet het als u na 18:00 of 00:00 uur inlogt in het WoningDossier.

Zo hebben we het nieuwe design ontwikkeld
Wat we merkten is dat de gebruiker van het WoningDossier behoefte heeft aan een consistent product. Een product dat vooral functioneel maar ook visueel aantrekkelijk is. Om dit te realiseren hebben we allereerst het WoningDossier volledig uitgekleed en gekeken waar de meeste focus ligt in het systeem. Als tweede stap hebben we alle elementen weggehaald die zorgden voor afleiding en een beperking vormden bij het uitvoeren van de taken van de gebruiker. Vervolgens hebben we aan de hand van die informatie een nieuw ontwerp gemaakt. Door onderdelen van het product op te delen in aparte ‘components’ die we ieder een nieuwe look hebben gegeven, ontstond er een ‘Design system’ van herbruikbare elementen die we overal kunnen inzetten in onze applicatie.

Rubens trots: Nieuwbouw voortgangsrapport en overzichtspagina
Door te focussen op de inhoud en het uitvoeren van taken voor onze eindgebruiker hebben we een mooier, volwassener en overzichtelijker product ontwikkeld. Waarbij we onze speelse stijl en ambitie als OSRE behouden. Vooral het Nieuwbouw voortgangsrapport en de overzichtspagina’s zijn nu een stuk overzichtelijker en eye-pleasing 🙂

rapportagesRaakt u toch de weg kwijt in de applicatie? Dan zitten we klaar om u op het juiste spoor te zetten, via 020 700 8202, live chat of onze servicedesk.

Menu